ÍGY SZERELTEK TI

És jött Mekk Elek a klímával?

  Elképesztő -a felvétel nem trükk hanem valóság 2019-ben.

Első látásra a hozzá nem értő, talán még azt gondolja milyen ügyes megoldás az iker kémény használaton kívüli (nem tudjuk csak reméljük, hogy használaton kívüli kémény) felére klímát telepíteni és abba lejuttatni a klíma csöveket.

Kéményre klímát szerelni tilos még akkor is ha a kémény disznek van (ezt minden klímásnak tudnia kell).

Ha a tulajdonos a klímát csak oda kéri akkor tudni kell nemet mondani (persze a pénz nagy úr, meg hát biztos nem szakember szerelte fel ezt a készüléket). Érdekes elképzelés a klíma cső lejuttatása a kéményben, annak függvényében, hogy a klíma gázok összetevője éghető komponenset is tartalmaz.

Vajon a ház tulajdonosa tisztában van-e az esetleges veszélyekkel, következményekkel?

Ha nincs és véletlenül ráismer itt a házára, talán a baj elkerülése végett a lehető leggyorsabban átszerelteti egy szabályos helyre a klímáját, persze csak a saját érdekében.Biztos hogy a fenti megrendelő a legjobb megoldást vállasztotta?

Mekk Elek 2.0?


Elképesztő! -a felvétel nincs szerkesztve, hanem valóság, mind ez 2019-ben.Mi is lehetne a megrendelő kérése? -ha lehet ne legyen látható a kültéri doboz.

 Igen, ám de a kültéri egységnek jól szellőző helyen kell lennie. Igy nem tudja leadni a hőt a képen látható elhelyezés, és még tűzveszélyes is lehet.

Nyilván ha klímás szakember telepítette volna a készüléket ( nem Mekk Elek 2.0), akkor ez ebben a pozícióban nem kerülhetett volna a házra.

Mindenesetre a klíma megrendelők helyébe, azért átgondolnám kire, kikre bízom a kivitelezést, és hogy hol vásárolok.